TASTETS MATINALS


Benvolguts,

El divendres passat vaig tancar la meva etapa cinematogràfica a Cope Tarragona desprès d’un grapat d’anys de compartir pel·lícules i Festivals de Donostia. Però, com que tot arriba, un dia s’acaba I  el divendres 9 de gener,  vaig deixar la meva cadira a l’estudi de l’emissora a Marga Molero que és una cinèfila compulsiva que us farà vibrar a toc de Tarantino  tots els divendres a les l’una del migdia. I per guardar un bon record de tot aquest temps, us penjo el potcast del darrer programa.

ÚLTIM “ARA TARRAGONA”

La Caixa de Pensions organitza, al Caixafòrum a partir del dia 12 de gener,   un nou cicle de matinals per a tots aquells que tingueu la sort de no treballar els dimarts al matí.

Caixa Tarragona organitza també, com cada any,  el seu cicle anual de CINEMA ASIÀTIC els dimecres a les vuit.  Es tracta d’un repàs al millor cinema vist al BAFF en edicions anteriors. Aquesta setmana comencen amb El bosque del luto de Naomi Kawase que ja es va projectar el curs passat al TCC.

Com tots sabeu, aquests dies,  s’ha generat un debat sobre la política cultural a Tarragona i en aquesta línia tot un seguit d’entitats cultural, associacions i particulars han redactat un manifest sobre  la cultura a la nostra ciutat  per tal de  fer-lo arribar a l’Equip de Govern de l’Ajuntament. A continuació us faig arribar el text i un vincle al final del post per tal que us hi pugueu adherir.

MANIFEST PER UNA

NOVA

POLÍTICA CULTUAL

Contemporània, plural i participativa

En els darrers trenta anys la major part de ciutats del país han experimentat una transformació pel que fa a l’oferta cultural, la producció pròpia i els equipaments. Les institucions públiques, i particularment els ajuntaments, hi han assumit un paper capdavanter.

Tarragona n’ha quedat al marge a causa d’una política cultural erràtica i efímera: els pressupostos municipals no aguanten la comparació amb els d’altres poblacions de característiques similars, els equipaments són deficitaris, la formació, la producció i l’oferta de programacions són insuficients. No hi ha un pla cultural ni polítiques culturals compartides amb la societat civil, tot i que així ho marquen els programes polítics dels partits de l’actual govern municipal.

Les conseqüències d’aquesta política cultural dels darrers governs municipals ens obliguen ara, com a ciutadans, a manifestar que volem tenir els mateixos serveis que la resta de ciutadans d’aquest país.

Els sotasignats reclamem públicament:

1. Que la cultura sigui un element vertebrador i dinamitzador de Tarragona i del seu futur, per crear una societat integradora, solidària i dinàmica.

2. Que la cultura d’una ciutat no és només la que generen les institucions públiques sinó també la que fan els seus ciutadans i els seus creadors, i per això demanem diàleg i respecte. Les administracions estan al nostre servei, i no al revés. Les administracions han de deixar d’actuar com una empresa d’oci i han d’obrir les portes a la participació.

3. Que es treballi a fi de consolidar una oferta cultural potent, estable, plural i de qualitat a la ciutat.

4. Que es prioritzi la formació dels ciutadans impulsant la seva capacitat de creació i innovació.

5. Que es faci una planificació de les infraestructures culturals que Tarragona necessita. Un pla realista i seriós, amb compromisos de calendari. I amb un consens ampli que superi la frontera de la present legislatura.

Finalment defensem que l’accés a la cultura sigui un element vertebrador d’un projecte de ciutat d’acord amb els temps actuals. Volem avançar vers una definició de cultura, no entesa com a ornament, sinó com a servei públic i element de cohesió social. La producció cultural ha de ser factor d’innovació i de desenvolupament de la indústria i de l’estructura econòmica de la comunitat, i element distintiu i marca d’un territori.

Per tot això, demanem que el Sr. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, lideri un procés continuat de diàleg i consens entre les institucions implicades i el sector cultural aquí representat.Tarragona, 11 de gener de 2010

ADHEREIX-T’HI

Anuncis

One thought on “TASTETS MATINALS

  1. elisa serra ha dit:

    rateta wpa, moltes gràcies per tot el treball que has fet aquests darrers anys i la teva evolució pel que fa al poc que et cònec a nivell professional,

    espero que tgn@ pugui comptar ,finalment amb totes les persones creatives i surti del seu foncionament endogàmic familiar…

    petons,

    elisa serra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s