NOTHING PERSONAL


NOTHING PERSONAL
Directora: Urszula Antoniak
País: Irlanda i Holanda
Any: 2010
Durada: 85 min
Gènere: Drama
Idioma: Anglès

¿Què es pot esperar de la trobada de dues solituds? Aquesta és la pregunta que ens planteja la jove directora Urszula Antoniak en la seva òpera prima. I la resposta és la construcció d’una història aspra, sense concessions (perfectament encaixada en els inhòspits paratges irlandesos de Connemara) i, alhora, plena de sentiments contraposats gràcies al duet interpretatiu d’Stephen Rea i Lotte Verbeek. Ella encarna una jove radical i intransigent que ha deixat un passat enrere i es troba amb un home madur, savi i irònic, i ambdós comparteixen la idea que la solitud equival a la llibertat. No es parlen, només viuen un al costat de l’altre: treballen la terra, escolten música i el seu pacte és que entre ambdós no hi ha d’haver “res personal”.

Antoniak fa desfilar davant els nostres ulls uns personatges gairebé increïbles, però possibles. Ambdós deambulen per un paisatge d’enigmàtica bellesa acompanyats del lied El viatge d’hivern de Schubert, que sembla especialment compost per a les imatges que veiem a la pantalla.

Després de rodar Nederlands voor Beginners (2207) Odyssee (2004), per a la televisió holandesa, la jove directora Urszula Antoniak comença, amb la pel•lícula que s’estrena aquesta setmana a la Sala 8 i mig, la seva carrera coma directora de llargmetratges. El resultat és una pel•lícula molt ben rodada, madura, sòbria i reflexiva; més pròpia d’una persona amb una llarga trajectòria vital farcida de ferides en el camp de les relacions personals que d’una jove que, tot just, comença la seva carrera cinematogràfica.

Per tots aquests valors, Nothing Personal ha esdevingut una pel•lícula reconeguda àmpliament, tant pel públic com pels festivals de Locarno i Sevilla, per les interpretacions i, sobretot, per la seva bella radicalitat.

Anuncis

2 thoughts on “NOTHING PERSONAL

 1. Xavier Vidal ha dit:

  Portava molt de temps buscant-la! La veurem al 8 i mig…
  De dioses y hombres és meravellosa!
  Al marge dret de Cinoscar & Rarities apareix una referència a les pelis del 8 i mig. Tan de bo ajudi a promocionar el projecte.
  Molt bona setmana!

  • Ratatouille ha dit:

   Definitivament, enes hem de conèixer. Gràcies per la teva ajuda i a més els teus suggeriments per a la programació seran molt ben rebuts. Ja tenim tancat el mes de febrer, però pots comentar alguna cosa per març.
   Avui penjo el programa del mes que ve.

   El teu bloc és aclaparador. No sé com t’ho fas.
   Ratatouille

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s