L’ADOLESCÈNCIA DE LA 8 I MIG


Benvolguts,

La setmana passada la 8 i Mig va fer un any i aquesta setmana ja està en plena adolescència. Està totalment desconeguda.

Per començar aquest cap de setmana,  i fins dilluns,  hi ha programació doble que es reparteix entre Les derniers jours du monde i una nova proposta. Es tracta de la pel·lícula que va guanyar l’Oscar i el Globus d’Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa en l’última edició d’ambdós premis.

Dirigida per Susan Bier En un mundo mejor (Haevnen, 2010) és una producció de Zentropa, la productora de de Lars von Trier que encara aglutina molts dels valors del Dogma 95.

Susan Bier explica una història amb un format prou convencional -ben allunyat de les propostes del Dogma 95-  que, de vegades, ratlla els límits del telefilm, però que a la fi  surt airosa de l’empresa amb una proposta que ens fa pensar en temes fonamentals: la violència, l’amor, l’amistat, la solidaritat. Tot plegat podria semblar massa per a una sola pel·lícula, però no és pas així perquè la directora sap enllaçar els temes de manera prou solvent. Només cal recordar les seves  anteriors propostes  com  ara Brothers ( Brødre, 2004)  que gràcies a la seva intensitat dramàtica va propiciar un remake d’Hollywood o Després de la boda ( Efter brylluppet, 2008).

A més,  cal destacar la possibilitat de veure una sèrie d’actors danesos: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, que estem acostumats a trobar als festivals, com ara el de Donostia però que no podem gaudir en el cinema comercial. Grans actors que omplen la pantalla amb  la seva presència, que transmeten sentiments només amb la seva actitud corporal, la forma de respirar  o la seva mirada perduda.

A partir de dilluns la nena surt de marxa i cada dia hi haurà una pel·lícula i un convidat amb qui podrem debatre sobre el que més ens agrada. Cinema català al cent per cent, per demostrar que, a Catalunya,  la indústria del cinema existeix i que el que s’hi produeix interessa tothom i més enllà de les nostres fronteres.

Podrem tornar a gaudir amb pel·lícules com ara Elisa K que va passar per la 8 i Mig,  Pa Negre que ha estat més de 3 mesos als Cinemes Oscar i d’altres títols com  ara Bloc, La mosquitera, Bruc

Una oportunitat que no us podeu perdre per fer cinema i per fer país. I si voleu estar a l’última només cal que us descarregueu el tríptic amb tota la informació.

CATTRIPTICS

RATATOUILLE

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s