TINTINAIRES DEL MÓN, UNIU-VOS!


Aquesta sí, aquesta serà una setmana de crispetes i tintinades. Tots els amants de l’intrèpid reporter tindreu la possibilitat de gaudir de l’aventura de les aventures perquè està signada pel mestre Spielberg però, a més a més, les escoles tindran oberts els cinemes de Les Gavarres per poder gaudir de la pel·lícula i els alumnes podran  millorar el seu anglès. Això serà la segona setmana de novembre i si en voleu saber més,  només cal que envieu un correu electrónic  a    gavarres@ocine.es   per tal de concretar dia i hora i venir amb tota la classe. Una autèntica festada!

I pels més llepafilms, ara  us convido a llegir la fitxa d’en Xavi Vidal que és un gran tintinaire entre els grans i un cinèfil compulsiu.

Bon profit!

FITXA TÈCNICA

Títol original: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.

Direcció i guió: Steven Spielberg.

Guió: Steven Moffat, Edgar Wright i Joe Cornish; basat en els còmics d’Hergé.

Fotografia: Janusz Kamiński (color).

Direcció artística: Andrew Jones i Jeff Wisniewski.

Muntatge: Michael Kahn.

Música: John Williams.

Producció: Peter Jackson, Kathleen Ken­nedy i Steven Spielberg.

Lloc i any: EUA, 2011.

Durada: 107 minuts.

Gènere: Animació, aventures.

Intèrprets: Daniel Craig (Sakharine), Jamie Bell (Tintin), Simon Pegg (ins­pector Thompson), Andy Serkis (capità Haddock), Nick Frost (Thompson), To­ny Curran, Toby Jones (Silk), Macken­zie Crook (Tom).

Idioma: anglès amb subtítols en espa­nyol.

Tota una generació de joves lectors va créixer amb les històries del reporter belga Tintin. El periodista i aventurer creat per Hergé segueix viat­jant sense descans per tots els cinc con­ti­nents amb el seu gos Milú, el mal­humorat capità Haddock i tot un reguitzell de personatges secundaris ja mítics. Per fi arriba la pel·lícula Les aven­tures de Tintin i el secret de l’uni­corn, una ocasió d’or per reunir a la sa­la de cinema els pares nostàlgics i la canalla que s’hagi iniciat recentment en el món màgic de Tintin.

        Steven Spielberg ha dirigit una pel·lícula que barreja escenaris exòtics, moments d’acció trepidant i situaci­ons impossibles: veurem Tintin al seu apartament parisenc i al desert del Sà­hara; viatjant per mar, terra i aire per tal de descobrir el secret que s’amaga darrere de l’antic vaixell anomenat Uni­corn.

        Spielberg com a director i Peter Jackson com a productor han aconse­guit una superproducció visualment impecable, un homenatge al còmic original i una nova franquícia cinema­to­gràfica que ja té en marxa una se­gona entrega.

        Les aventures de Tintin i el secret de l’unicorn suposa la consolidació defi­nitiva d’una nova manera d’entendre el cinema. Tot i tractar-se d’una pro­posta d’animació, els diferents perso­natges capten els gestos dels actors Jamie Bell (Tintin), Andy Serkis (capità Haddock) i Daniel Craig (Sakharine), entre altres, una tècnica que va co­men­çar amb El senyor dels anells, que es va popularitzar de la mà de Polar Express i que recentment ha estat la clau de l’èxit d’Avatar o El retorn del planeta dels simis.

        Poques propostes d’aquest 2011 reuniran tant a la cinefília més exigent com al públic familiar. Abans que arribi a les sales nord-americanes aquest Na­dal, la 8 i mig us ofereix en versió ori­gi­nal una cita ineludible amb el gran clàs­sic del còmic europeu, un entreteni­ment de nivell i segurament un dels noms que més se sentiran en la pro­pe­ra gala dels Oscar.

        Xavier Vidal de las Heras, 28 d’octu­bre-10 de novembre

 El web:

http://www.tintin.com

 Per veure:

Tintin et moi, Anders Østergaard (Dina­mar­ca, 2003).

Las aventuras de Tintin (serie TV), Stéphane Bernasconi (França, 1991).

 Per llegir:

El secret de l’unicorn, Hergé (Editorial Juventud).

Las aventuras de Tintín. Novela de la película (Edi­torial Juventud).

Anuncis

One thought on “TINTINAIRES DEL MÓN, UNIU-VOS!

  1. Marcel Banús ha dit:

    Tintín i Spielberg, un còctel de grans que em moro de ganes de veure’ls un altre cop a la gran pantalla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s