El REC posa el play (I )


captura

L’1 de desembre ens porta els primers senyals de l’hivern i també hores i hores de cinema a l’Antiga Audiència, on a sopluig de tota l’aigua caiguda  el cap de setmana, hem vist passar les imatges d’un cinema sovint massa invisible que, com per art de màgia, es fa visible  a la nostra ciutat cada primera setmana de desembre.

I després  de la  pluja, santes constitucions i setmanes d’aqüeductes, comencem el relat del que ha estat aquesta XVI edició del REC.

La cerimònia d’inauguració, vistes les edicions passades i la trajectòria que segueix, comença a ser un mal tràngol; com una mena se xarampió que cada  any ens fa posar més vermells però, per sort, a l’hora d’escollir l’obra que dóna el tret de sortida,  l’encert és  total. I en aquesta ocasió vam poder  assaborir el First time de Maria Ripoll i l’encara exquisida -tot i el pas de el temps-Llúvia en los zapatos. Però una mica abans, inaugurant la secció  OP, havíem pogut veure  de Sofia Exarchou; una pel·lícula arribada directament de la última edició  Festival de Donostia que, malauradament, ens presentava una situació que ben bé és podria reproduir a la nostra ciutat amb els Jocs de la Mediterrània. És tracta de la situació llastimosa en que es troben les instal·lacions de les Olimpíades del 2004 a Atenes. Un recorregut per les ruïnes d’uns espais  que mai s’havien de haver construït perquè, amb la crisi, eren del tot insostenibles. Però aquestes ruïnes n’amaguen en unes altres de vitals: uns joves condemnats a la marginalitat i l’ostracisme més absolut que no tenen altre futur que amagar-se,  com a cucs, entre les restes d’un passat irrecuperable. Cinema grec radical i sense concessions. Ni més ni menys que el que esperàvem. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s